NyheterNå rundt årskifte er det flere aspekter som bør belyses før vi setter igang med et nytt år. Dere kjenner også igjen informasjonen fra julebrevet jeg har sendt ut. Ta dere litt tid å merk dere endringer og nye regler for året som kommer!

Årsregnskap og selvangivelse
Ja, så nærmer vi oss årsoppgjør igjen. I 2007 skal vi fortsatt sende inn alle regnskap elektronisk. Altinn virker bra! Nå kan vi sende inn lønns- og trekkoppgaver også.
Fristen for alle er nå 31.mai. 2007 med å levere selvangivelsen for 2006. I tillegg kommer søknad om utsettelse til 30.juni 2007 der hvor det trengs.

Merverdiavgift
I år 2007 vil vi få noen små endringer når det gjelder merverdiavgift (mva). Høyeste sats er fortsatt 25 % på høyeste sats.
Samtidig vil de som driver med matvarer få høyere sats: 14 %
Moms for transport, (den laveste satsen) blir den samme: 8 %.

Ny bokføringslov
Fra 1/1-2006 gjelder ny lov om bokføring.

Inkasso
Minner om at vi nå er tilknyttet Galant Inkasso AS. Har dere krav som skal sendes til inkasso? (Husk varsel om inkasso med frist på 14 dager.) Deretter sendes kopi av faktura og inkassovarsel til oss, og vi sender det videre. Ingen gebyrer. Derson skyldner betaler, så er det skyldner som dekker salæret. Uteblir innbetaling fra skyldner er det ingen kostnad for dere.

Praktiske opplysninger
Minner på at timeprisen vår fra 1/1-06 blir kr. 500,- pr. time. (Har ikke vært justert siden 1/1-2000)
For de som har Internett og e-mail så kan jeg treffes på e-mailadresse: richard@ruuds-regnskap.com og rruud@online.no. Nå har vi også startet vår hjemmeside med tips og informasjon, og hvor jeg kan bli kontaktet. Siden finnes på www.ruuds-regnskap.com. Her finnes også linker til Brønnøysund, skatteetaten og NARF, og for å levere inn selvangivelse og til nye Altinn.Hilsen Richard og Gunn Eva                                        Tilbake til hovedsiden...